Skopový hřbet Metternich
100 min.
Ingredience
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1000gramůSkopový hřbet
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrBešamel
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
791 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran, přebytečný tuk slijeme, maso podlijeme trochou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
- 2Po upečení maso vyřízneme a kosti potřeme 1/4l bešamelové paprikové omáčky - paprika smíchaná s bešamelem. Omáčku předem zahustíme nasekanými žampiony a povaříme.
- 3Plátky masa urovnáme zpět na hřbet, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme dozlatova.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.