Skopový hřbet Metternich

100 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
791 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran, přebytečný tuk slijeme, maso podlijeme trochou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
  • 2
    Po upečení maso vyřízneme a kosti potřeme 1/4l bešamelové paprikové omáčky - paprika smíchaná s bešamelem. Omáčku předem zahustíme nasekanými žampiony a povaříme.
  • 3
    Plátky masa urovnáme zpět na hřbet, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme dozlatova.
  • 4
    Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.