Skopový hřbet na slanině
100 min.
Ingredience
- 1200gramůSkopový hřbet
- 60gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 4stroužkyČesnek
- 3gramyPepř černý celý
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 600gramůBrambory vařené
- 50gramůOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
47 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
887 mg
Postup přípravy
- 1Hřbet vcelku osolíme, potřeme česnekem a v pánvi osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Porcovat budeme až nakonec, kdy budou kosti měkčí. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, v pekáčku ji rozškvaříme, přiložíme hřbet, zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme pár kuliček pepře a za občasného podlévání vodou pečeme do měkka.
- 2Upečený hřbet u kosti nařízneme, kost přesekneme, takto následně rozporcujeme celý hřbet na šest dílů. Šťávu v pekáčku vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a krátce povaříme.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.