Skopový hřbet na slanině

100 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
47 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
887 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřbet vcelku osolíme, potřeme česnekem a v pánvi osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Porcovat budeme až nakonec, kdy budou kosti měkčí. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, v pekáčku ji rozškvaříme, přiložíme hřbet, zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme pár kuliček pepře a za občasného podlévání vodou pečeme do měkka.
  • 2
    Upečený hřbet u kosti nařízneme, kost přesekneme, takto následně rozporcujeme celý hřbet na šest dílů. Šťávu v pekáčku vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a krátce povaříme.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.