Skopový hřbet po pastevecku
45 min.
Ingredience
- 700gramůSkopový hřbet
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyMajoránka
- 100gramůSýr Parmezán
- 400gramůBrambory pečené
- 6stroužkůČesnek
- 400mililitrůVoda pitná
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
43 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné maso rozdělíme na 4 díly, potřeme utřeným česnekem, posypeme solí, pepřem a majoránkou, jednotlivé díly zavineme do ruličky, ovážeme provázkem a opečeme zprudka na rozpáleném sádle. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme 25 minut. Dvě minuty před koncem pečené maso posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
- 2Porce masa zbavíme provázků a podáváme s opečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.