Skopový paprikáš

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, zelenou papriku bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme papriky, špetku mleté pálivé papriky, přilijeme rajčatový protlak a zvolna dusíme, občas podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se pokrm nepřipaloval. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné vařené halušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.