Skopový paprikáš
80 min.
Ingredience
- 250gramůSmetana zakysaná 11%
- 600gramůSkopová plec
- 50gramůSlanina vepřová
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůPaprika zelená
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 280gramůHalušky
- 350mililitrůVoda pitná
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, zelenou papriku bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme papriky, špetku mleté pálivé papriky, přilijeme rajčatový protlak a zvolna dusíme, občas podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se pokrm nepřipaloval. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.