Skořicové kuře s čočkou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí čtvrtky
- 0,5decilitrSirup javorový
- 20gramůSkořice mletá
- 80mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 4gramyKmín římský
- 5gramůKoriandr mletý
- 800gramůČočka sterilovaná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
- 10gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1058 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
65 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
23 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí čtvrtky nasolíme a rozložíme do pekáčku vymazaného máslem. V míse smícháme javorový sirup, skořici a olivový olej, směsí kuřata potřeme a zalijeme, dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut. Průběžně podléváme vypečenou šťávou. Potom nakrájíme červenou cibuli na kolečka, rozložíme okolo kuřete, pečeme ještě dalších 15 minut.
- 2Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kmín, koriandr a prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Sterilovanou čočku slijeme a přidáme na pánev ke koření, osolíme a úplně na mírno ohříváme 10 minut, občas zamícháme.
- 3Upečené kuře vyndáme z trouby, do šťávy vmícháme máslo a nasekanou petrželku.
- 4Čočku rozdělíme na jednotlivé talíře, na ni položíme porci kuřete a zalijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.