Skotská polévka ze skopového masa
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůSkopové maso přední
- 1kusKedlubna
- 3lžíceHrášek
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůKrupky trhané
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusPórek
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté skopové maso zalijeme v hrnci studenou vodou, přidáme pepř a vaříme do poloměkka.
- 2Potom k masu vsypeme propláchnuté krupky, promícháme a vaříme dál.
- 3Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, hrášek a vše uvaříme doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vložíme zpět do polévky a přidáme nasekanou petrželku. Polévku dochutíme a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.