Skotská rybí polévka
80 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 4kusyCibulka jarní
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý celý
- 10gramůPažitka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1500mililitrůVoda pitná
- 3lžíceKečup
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
483 mg
Postup přípravy
- 1Tresku očistíme a omyjeme. Z hlavy, ploutví a ocasu uvaříme 1l vývaru. Když je maso měkké, přidáme jarní cibulku, petrželku, pažitku, celý pepř a vše povaříme ještě 10 minut.
- 2Vývar přecedíme a zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Dobře promícháme a chvíli povaříme.
- 3Tresku nakrájenou na kousky vykostíme a v polévce povaříme 10 minut. Nakonec vmícháme kečup.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.