Skotská vejce
30 min.
Ingredience
- 350gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
82 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
259 mg
Cukr
959 mg
Postup přípravy
- 1Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, hladkou moukou, 1 vejcem a trochou vody.
- 2Ze směsi tvoříme placičky, na každou položíme natvrdo uvařené, oloupané vejce a zabalíme. Obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji po všech stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.