Skřivani s bramborami
50 min.

Ingredience
- 600gramůSkřivan
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 400gramůBrambory
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané skřivany omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na plátky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme, přiložíme skřivany, obložíme plátky brambor, zakapeme máslem, zalijeme smetanou, rozšlehanými vejci a dáme zapéct. Pečeme 25-30 minut.
- 3Hotový pokrm podáváme s kyselými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.