Škubánky s podmáslím
26 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyBrambory
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůKrupice dětská
- 1lžičkaSoda jedlá
- 100gramůStrouhanka
- 3litryPodmáslí kysané 1%
- 5decilitrůSmetana zakysaná 14%
- 3lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
718 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. V míse je smícháme se solí, hrubou moukou, krupicí, jedlou sodou a strouhankou.
- 2Vše dobře promícháme. Těsto dáme na polohrubou moukou pomoučený vál a těsto dobře uhněteme. Rozdělíme ho na 2-3 díly, z každého vyválíme tenký váleček (asi o průměru 1.5 cm) a nakrájíme noky dlouhé přibližně 4 cm.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme dali 2 lžičky soli. Škubánky postupně naházíme do vroucí vody a pomalu je za občasného promíchání vaříme přibližně 4-6 minut. Pak je sítem vyjmeme, rozložíme na mísu a necháme je zchladit.
- 4V hrnci si rozšleháme podmáslí se zakysanou smetanou, vložíme do něj škubánky, promícháme a podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.