Škubánky s podmáslím

26 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
718 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. V míse je smícháme se solí, hrubou moukou, krupicí, jedlou sodou a strouhankou.
  • 2
    Vše dobře promícháme. Těsto dáme na polohrubou moukou pomoučený vál a těsto dobře uhněteme. Rozdělíme ho na 2-3 díly, z každého vyválíme tenký váleček (asi o průměru 1.5 cm) a nakrájíme noky dlouhé přibližně 4 cm.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme dali 2 lžičky soli. Škubánky postupně naházíme do vroucí vody a pomalu je za občasného promíchání vaříme přibližně 4-6 minut. Pak je sítem vyjmeme, rozložíme na mísu a necháme je zchladit.
  • 4
    V hrnci si rozšleháme podmáslí se zakysanou smetanou, vložíme do něj škubánky, promícháme a podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.