Sladké bramborové šišky se strouhankou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. Poté vložíme do misky, přisypeme mouku, škrobovou moučku, podle chuti přidáme sůl, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme dlouhý pás, který nakrájíme na 6 - 7 cm dlouhé kousky, pomoci dlaní vytvarujeme šišky. Vložíme je do vroucí vody, povaříme 8 - 10 minut, scedíme, opláchneme teplou vodou, necháme okapat, dáme do misky. Přelijeme polovinou rozehřátého másla.
  • 3
    Zbytek másla rozehřejeme v pánvi, vsypeme strouhanku, osmahneme, přisypeme cukr, vanilkový cukr a ihned stáhneme z ohně.
  • 4
    Uvařené šišky podle porcí aranžujeme na jednotlivé talíře, posypeme strouhankou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.