Sladké bramborové šišky se strouhankou
55 min.
Ingredience
- Na dohotovení
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůStrouhanka
- 20gramůCukr vanilka
- 70gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 500gramůBrambory
- 3litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. Poté vložíme do misky, přisypeme mouku, škrobovou moučku, podle chuti přidáme sůl, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké těsto.
- 2Z těsta vytvarujeme dlouhý pás, který nakrájíme na 6 - 7 cm dlouhé kousky, pomoci dlaní vytvarujeme šišky. Vložíme je do vroucí vody, povaříme 8 - 10 minut, scedíme, opláchneme teplou vodou, necháme okapat, dáme do misky. Přelijeme polovinou rozehřátého másla.
- 3Zbytek másla rozehřejeme v pánvi, vsypeme strouhanku, osmahneme, přisypeme cukr, vanilkový cukr a ihned stáhneme z ohně.
- 4Uvařené šišky podle porcí aranžujeme na jednotlivé talíře, posypeme strouhankou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.