Sladké brambory s pikantní glazurou
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr třtinový
- 100mililitrůVoda pitná
- 3lžíceKokos strouhaný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Sladké brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme 20-25 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme česnek. Přidáme chilli a cukr a přilijeme vodu. Na mírném ohni povaříme bez pokličky cca 5 minut.
- 3Mezitím oloupeme brambory a pokrájíme na silné plátky. Vložíme do kastrolu a zlehka vmícháme do omáčky. Společně vaříme 2-3 minuty, dokud se brambory nepotáhnou omáčkou. Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.