Sladké brambory s pikantní glazurou

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sladké brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme 20-25 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme česnek. Přidáme chilli a cukr a přilijeme vodu. Na mírném ohni povaříme bez pokličky cca 5 minut.
  • 3
    Mezitím oloupeme brambory a pokrájíme na silné plátky. Vložíme do kastrolu a zlehka vmícháme do omáčky. Společně vaříme 2-3 minuty, dokud se brambory nepotáhnou omáčkou. Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.