Sladké česnekové lilky
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6lžičekCukr třtinový
- 6lžičekOcet jablečný
- 4kusyLilek
- 7lžicOlej stolní
- 1lžíceSherry brandy
- 6lžičekOmáčka sójová
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Lilky nejprve očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté je podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3cm.
- 2Ve woku rozpálíme 3 lžíce oleje a pánev opatrně nakloníme tak aby olej pokryl stěny. Vložíme polovinu lilků a za stálého míchání zprudka asi 5min opékáme. Za tuto dobu lilky zhnědnou a vstřebají veškerý olej. Lilky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do woku přidáme 3 lžíce oleje a druhou polovinu lilků. Opět osmahneme a vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Ve woku rozpálíme zbytek oleje. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Obě přísady restujeme asi 3minuty. Poté přisypeme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Za stálého míchání přidáme sójovou omáčku, sherry a ocet. Necháme projít varem.
- 4Opečené lilky vrátíme do woku a dusíme zvolna ještě 3minuty, dokud nevsáknou veškerou tekutinu.
- 5Hotové lilky podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.