Sladké česnekové lilky

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky nejprve očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté je podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3cm.
  • 2
    Ve woku rozpálíme 3 lžíce oleje a pánev opatrně nakloníme tak aby olej pokryl stěny. Vložíme polovinu lilků a za stálého míchání zprudka asi 5min opékáme. Za tuto dobu lilky zhnědnou a vstřebají veškerý olej. Lilky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do woku přidáme 3 lžíce oleje a druhou polovinu lilků. Opět osmahneme a vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 3
    Ve woku rozpálíme zbytek oleje. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Obě přísady restujeme asi 3minuty. Poté přisypeme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Za stálého míchání přidáme sójovou omáčku, sherry a ocet. Necháme projít varem.
  • 4
    Opečené lilky vrátíme do woku a dusíme zvolna ještě 3minuty, dokud nevsáknou veškerou tekutinu.
  • 5
    Hotové lilky podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.