Sladkokyselá kuřecí stehýnka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí spodní stehna několikrát ozdobně nařízneme napříč a můžeme je případně zbavit kůže. Stehna rozložíme do mělké nekovové nádoby.
  • 2
    Červený vinný ocet, rajčatový protlak, sójovou omáčku, med, worcesterskou omáčku, česnek a kajenský pepř smícháme v misce a nalijeme na kuřecí stehna. Kuřecí maso marinujeme v chladničce zhruba hodinu. Plynový nebo elektrický gril předehřejeme na střední teplotu a maso pod ním grilujeme v grilovací nádobě zhruba 20 minut. Marinovaná kuřecí stehna můžeme opékat také na žhavém dřevěném uhlí. Během opékání je několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Hotová stehna obložíme snítkami petrželky a podáváme s míchaným listovým salátem a křupavým bílým pečivem. Výborně se hodí jako pohoštění pro návštěvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.