Sladkokyselá kuřecí stehýnka
35 min.
Ingredience
- 100gramůSalát hlávkový
- 8kusůPečivo pšeničné běžné máslové
- 5gramůSůl
- 1kilogramKuřecí stehna
- 40mililitrůOcet vinný
- 40gramůMed včelí
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5gramůPepř cayenský
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí spodní stehna několikrát ozdobně nařízneme napříč a můžeme je případně zbavit kůže. Stehna rozložíme do mělké nekovové nádoby.
- 2Červený vinný ocet, rajčatový protlak, sójovou omáčku, med, worcesterskou omáčku, česnek a kajenský pepř smícháme v misce a nalijeme na kuřecí stehna. Kuřecí maso marinujeme v chladničce zhruba hodinu. Plynový nebo elektrický gril předehřejeme na střední teplotu a maso pod ním grilujeme v grilovací nádobě zhruba 20 minut. Marinovaná kuřecí stehna můžeme opékat také na žhavém dřevěném uhlí. Během opékání je několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Hotová stehna obložíme snítkami petrželky a podáváme s míchaným listovým salátem a křupavým bílým pečivem. Výborně se hodí jako pohoštění pro návštěvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.