Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob
60 min.
Ingredience
- 1kusVepřová žebra
- 0,5litrVoda pitná
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceSolamyl
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1kusKapie
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
53 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
96 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Žebírka nasekáme na 4 až 6 cm dlouhé kousky a osmažíme je ve větším kastrolu. Pokud jsou tučná, smažíme je bez tuku, k libovým přilijeme trochu oleje. Žebírka smažíme zvolna za stálého míchání, vypečený tuk sléváme. Maso změkne za 30 až 45 minut. Když je měkké, slijeme přebytečný olej a kastrol odstavíme z ohně.
- 2V druhé pánvi připravíme omáčku. Vlijeme vodu a přivedeme ji k varu, přidáme sójovou omáčku, ocet, cukr, Solamyl, podle chuti chilli, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Měla by mít sklovitou konzistenci a nestékat.
- 3Do omáčky vložíme osmažené maso a necháme chvíli zaležet.
- 4Zatím omyjeme kapii, rozpůlíme ji, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky nebo malé kousky. opláchneme nať petrželky a nasekáme ji na jemno. Kapií i petrželkou pak na talíři ozdobíme maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.