Sladkokyselá zelenina s burákovou omáčkou

35 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku a mrkev oloupeme, papriku očistíme a omyjeme a vše nakrájíme na tenké proužky. Okurku odložíme, papriku a mrkev necháme blanšírovat cca 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté scedíme, prudce zchladíme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupeme česnek, cibuli a zázvor a nakrájíme na kousky. Vložíme do mixéru, přidáme oříšky, cukr a kurkumu a rozmixujeme na kaši. Přemístíme do hrnce, smícháme s rýžovým octem, vodou, 2 lžičkami soli a zahřejeme. Přidáme mrkev, papriku a okurku. Přivedeme k varu a zakryté cca 5 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.