Sladkokyselá zelenina s burákovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 400gramůMrkev kořen
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika červená
- 2špetkySůl
- 1kusCibule
- 1kusZázvor celý
- 100gramůOřechy burské pražené
- 50gramůCukr třtinový
- 2lžičkyKurkuma
- 150mililitrůOcet rýžový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Okurku a mrkev oloupeme, papriku očistíme a omyjeme a vše nakrájíme na tenké proužky. Okurku odložíme, papriku a mrkev necháme blanšírovat cca 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté scedíme, prudce zchladíme a necháme okapat.
- 2Oloupeme česnek, cibuli a zázvor a nakrájíme na kousky. Vložíme do mixéru, přidáme oříšky, cukr a kurkumu a rozmixujeme na kaši. Přemístíme do hrnce, smícháme s rýžovým octem, vodou, 2 lžičkami soli a zahřejeme. Přidáme mrkev, papriku a okurku. Přivedeme k varu a zakryté cca 5 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.