Sladkokyselé krevety
40 min.
Ingredience
- 3lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 20kusůKrevety tygří - loupané
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceBalsamico ocet
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceKečup
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 2kusyPaprika červená
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusFeferony
- 8lžicOlej z pšeničných klíčků
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceVývar z humrů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krevety vyloupeme z krunýřů.
- 2Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží.
- 3Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno.
- 4Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou.
- 5Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.