Sladkokyselé krevety

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety vyloupeme z krunýřů.
  • 2
    Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží.
  • 3
    Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno.
  • 4
    Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou.
  • 5
    Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.