Sladkokyselé letní zelí
40 min.
Ingredience
- 650gramůZelí čínské
- 5kusůRajčata
- 4kusyCibule červená
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6krajícůChléb toastový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na proužky, košťály odstraníme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, nakrájíme na kostky.
- 2Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Asi po 3 minutách přidáme zelí a rajčata, zakapeme octem, osladíme, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme 4 minuty.
- 3Toastový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na 2 lžících oleje.
- 4Salát podáváme posypaný česnekovými krutonky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.