Sladkokyselé vepřové závitky
110 min.
Ingredience
- 150gramůŠvestky
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600gramůVepřová pečeně
- 150mililitrůCalvados
- 2kusyBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1000gramůMrkev kořen
- 400mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Švestky namočíme na 60 minut do horkého vývaru. Mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit. Uvařenou mrkev rozmixujeme s 20 g másla a 50 ml vývaru.
- 2Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme, na každý plátek dáme 2 švestky a srolujeme. Závitky svážeme nití a osmahneme na zbytku rozpáleného másla. Necháme zezlátnout, poté přelijeme calvadosem a zapálíme. Přelijeme horkým vývarem. Přidáme sekané bylinky, bobkový list a dusíme 25 minut.
- 3Hotové závitky vyjmeme z pánve, šťávu necháme trochu zhoustnout.
- 4Závitky servírujeme s trochou mrkvového pyré, přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.