Sladkokyselé vepřové závitky

110 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky namočíme na 60 minut do horkého vývaru. Mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit. Uvařenou mrkev rozmixujeme s 20 g másla a 50 ml vývaru.
  • 2
    Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme, na každý plátek dáme 2 švestky a srolujeme. Závitky svážeme nití a osmahneme na zbytku rozpáleného másla. Necháme zezlátnout, poté přelijeme calvadosem a zapálíme. Přelijeme horkým vývarem. Přidáme sekané bylinky, bobkový list a dusíme 25 minut.
  • 3
    Hotové závitky vyjmeme z pánve, šťávu necháme trochu zhoustnout.
  • 4
    Závitky servírujeme s trochou mrkvového pyré, přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.