Sladkokyselý salát s tofu
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceTamarindová šťáva
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyPaprika červená
- 250gramůHrachové lusky
- 130gramůBrokolice
- 130gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceChilli omáčka
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaBadyán
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 500gramůSýr sójový - Tofu
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Tofu rozkrájíme na kostky. Na nudličky nakrájíme mrkev, papriky zbavené semen. Fazolky a hrachové lusky rozpůlíme, celer pokrájíme drobně, cibuli na kolečka a brokolici rozebereme na růžičky.
- 2Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání krátce opečeme. Postupně přidáváme tofu a na mírném plameni opékáme ze všech stran dozlatova. Hotové tofu přeložíme do mísy a udržujeme teplé.
- 3Do woku vložíme mrkev, celer, cibuli, papriky, lusky, fazolky, brokolici a vše za stálého míchání opékáme 3 minuty. Poté přidáme ústřicovou omáčku, tamarindový koncentrát, rybí omáčku, rajčatový protlak, sójovou omáčku, chilli omáčku, cukr, ocet a badyán. Vše řádně promícháme a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
- 4Ve vodě rozpustíme solamyl, směs vmícháme do woku, přidáme tofu a zlehka obracíme a mícháme do té doby, dokud omáčka nezačne vařit a mírně nezhoustne.
- 5Sladkokyselý salát rozdělíme do misek a servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.