Sladkokyselý salát s tofu

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tofu rozkrájíme na kostky. Na nudličky nakrájíme mrkev, papriky zbavené semen. Fazolky a hrachové lusky rozpůlíme, celer pokrájíme drobně, cibuli na kolečka a brokolici rozebereme na růžičky.
  • 2
    Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání krátce opečeme. Postupně přidáváme tofu a na mírném plameni opékáme ze všech stran dozlatova. Hotové tofu přeložíme do mísy a udržujeme teplé.
  • 3
    Do woku vložíme mrkev, celer, cibuli, papriky, lusky, fazolky, brokolici a vše za stálého míchání opékáme 3 minuty. Poté přidáme ústřicovou omáčku, tamarindový koncentrát, rybí omáčku, rajčatový protlak, sójovou omáčku, chilli omáčku, cukr, ocet a badyán. Vše řádně promícháme a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
  • 4
    Ve vodě rozpustíme solamyl, směs vmícháme do woku, přidáme tofu a zlehka obracíme a mícháme do té doby, dokud omáčka nezačne vařit a mírně nezhoustne.
  • 5
    Sladkokyselý salát rozdělíme do misek a servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.