Sladký bramborák
35 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMed včelí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 20gramůCukr moučkový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, přisypeme mouku, dobře promícháme a rozprostřeme na předem nahřátý a olejem vymaštěný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova 20 minut.
- 2Upečený bramborák ještě horký nakrájíme na porce, dáme na talíř, pokapeme medem, posypeme moučkovým cukrem a přiložíme tenký plátek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.