Slaneček s hořčicovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
874 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze slanečků použijeme pouze filety, které namočíme na pár hodin do vlažného mléka, čímž se zbavíme části soli. Filety vyjmeme a opláchneme tekoucí vodou.
  • 2
    Filety vložíme do mísy, zalijeme octem a vodou a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme omáčku.
  • 3
    V misce rozmícháme pikantní hořčici s olejem, přidáme cukr, sůl, pepř, nadrobno nakrájené kyselé okurky, přilijeme lžíci vody a 2 lžíce octa. Důkladně rozkvedláme, filety scedíme, vložíme do kameninové mísy, zasypeme posekanou petrželkou, kolečky cibule a zalijeme hořčicovou omáčkou. Před podáváním dáme vychladit do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.