Slaneček s hořčicovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 200gramůFilé ze slanečka
- 200mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůCibule
- 10gramůPetržel kudrnka
- 40gramůOkurky nakládané
- 50gramůHořčice
- 300mililitrůMléko odtučněné
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
874 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ze slanečků použijeme pouze filety, které namočíme na pár hodin do vlažného mléka, čímž se zbavíme části soli. Filety vyjmeme a opláchneme tekoucí vodou.
- 2Filety vložíme do mísy, zalijeme octem a vodou a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme omáčku.
- 3V misce rozmícháme pikantní hořčici s olejem, přidáme cukr, sůl, pepř, nadrobno nakrájené kyselé okurky, přilijeme lžíci vody a 2 lžíce octa. Důkladně rozkvedláme, filety scedíme, vložíme do kameninové mísy, zasypeme posekanou petrželkou, kolečky cibule a zalijeme hořčicovou omáčkou. Před podáváním dáme vychladit do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.