Slanečkové brambory
75 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1decilitrMléko polotučné
- Smetanová směs
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkyPepř černý mletý
- Vařené brambory
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžičkyPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 15 dl vody smícháme s mlékem, do vzniklé směsi poté namočíme slanečky. Ty necháme namočené na několik hodin. Poté je opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky.
- 2Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme je do mísy a mírně osolíme a opepříme. Očistíme cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na sádle je osmažíme dozlatova.
- 3Do olejem vytřené misky střídavě klademe vrstvy brambor s pokrájenými slanečky a cibulí i s výpekem. V misce si ve smetaně rozkvedláme vejce s pepřem a poslední vrstvu směsí přelijeme. Mísu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 230°C přibližně 30 minut dozlatova. Upečené brambory se slanečkem podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.