Slanečkové brambory

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    5 dl vody smícháme s mlékem, do vzniklé směsi poté namočíme slanečky. Ty necháme namočené na několik hodin. Poté je opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky.
  • 2
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme je do mísy a mírně osolíme a opepříme. Očistíme cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na sádle je osmažíme dozlatova.
  • 3
    Do olejem vytřené misky střídavě klademe vrstvy brambor s pokrájenými slanečky a cibulí i s výpekem. V misce si ve smetaně rozkvedláme vejce s pepřem a poslední vrstvu směsí přelijeme. Mísu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 230°C přibližně 30 minut dozlatova. Upečené brambory se slanečkem podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.