Slanečkové závitky s jablky po lotyšsku
45 min.
Ingredience
- 3kusySlaneček
- 3kusyJablka
- 1kusCibule
- 3lžičkyProtlak rajčatový
- 3lžičkyCukr krupice
- 200mililitrůOcet kvasný lihový
- 200mililitrůVoda pitná
- 4kusyNové koření celé
- 6kusůPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 3kusyŽemle tuková
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky podélně rozkrojíme na půlky.
- 2Dále nahrubo nastrouháme 1 jablko a nadrobno nasekáme cibuli a v misce důkladně promícháme se 2 lžičkami rajského protlaku a lžičkou cukru. Touto směsí potřeme slanečkové řezy, stočíme a propíchneme párátkem. Dvě oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se slanečkovými závitky vložíme do sklenice.
- 3Potom připravíme nálev. Svaříme ocet zředěný s vodou v poměru 1:1 s kořením, 2 lžičkami cukru a se lžičkou rajského protlaku a necháme vychladnout.
- 4Marinádou zalijeme slanečkové závitky a jablka a necháme dva dny v chladu stát. Závitky vyndáme z marinády a rozdělíme na servírovací ploché misky.
- 5Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené kostkami marinovaných jablek s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.