Slanečkové závitky s jablky po lotyšsku

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky podélně rozkrojíme na půlky.
  • 2
    Dále nahrubo nastrouháme 1 jablko a nadrobno nasekáme cibuli a v misce důkladně promícháme se 2 lžičkami rajského protlaku a lžičkou cukru. Touto směsí potřeme slanečkové řezy, stočíme a propíchneme párátkem. Dvě oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se slanečkovými závitky vložíme do sklenice.
  • 3
    Potom připravíme nálev. Svaříme ocet zředěný s vodou v poměru 1:1 s kořením, 2 lžičkami cukru a se lžičkou rajského protlaku a necháme vychladnout.
  • 4
    Marinádou zalijeme slanečkové závitky a jablka a necháme dva dny v chladu stát. Závitky vyndáme z marinády a rozdělíme na servírovací ploché misky.
  • 5
    Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené kostkami marinovaných jablek s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.