Slanečkový salát se sýrem
20 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 1kusCibule
- 30gramůCukr moučkový
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusJablka
- 60gramůSýr krémový
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin. Potom ryby vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Smícháme oloupanou, nastrouhanou cibuli, pepř, cukr, vodu a ocet. Nálevem přelijeme nakrájené slanečky, necháme 6 hodin stát a potom scedíme. Na plochou mísu rozložíme omyté, na tenké plátky nakrájené jablko a na něj upravíme nakrájené slanečky. Přelijeme sýrem smíchaným se smetanou a citronovou šťávou. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou. Můžeme podávat s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.