Slanečkový salát se sýrem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin. Potom ryby vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Smícháme oloupanou, nastrouhanou cibuli, pepř, cukr, vodu a ocet. Nálevem přelijeme nakrájené slanečky, necháme 6 hodin stát a potom scedíme. Na plochou mísu rozložíme omyté, na tenké plátky nakrájené jablko a na něj upravíme nakrájené slanečky. Přelijeme sýrem smíchaným se smetanou a citronovou šťávou. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou. Můžeme podávat s topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.