Slaninové knedlíky houskové
55 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 10kusůRohlíky bílé
- 20gramůPetržel kudrnka
- 60gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
742 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na tenké nudličky, rohlíky na kostičky, petrželku posekáme.
- 2V pánvi roztavíme kousek másla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme cibuli, petrželku, osmahneme a nakonec přidáme rohlíky. Smažíme, až se tuk vsákne, odstavíme. Do částečně vychladlé směsi přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, necháme odležet a zahustíme moukou, strouhankou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které naházíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3Slaninové knedlíky podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.