Slaninové knedlíky houskové

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
742 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na tenké nudličky, rohlíky na kostičky, petrželku posekáme.
  • 2
    V pánvi roztavíme kousek másla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme cibuli, petrželku, osmahneme a nakonec přidáme rohlíky. Smažíme, až se tuk vsákne, odstavíme. Do částečně vychladlé směsi přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, necháme odležet a zahustíme moukou, strouhankou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které naházíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Slaninové knedlíky podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.