Slaninové suflé
50 min.
Ingredience
- 40gramůSýr Cottage
- 120gramůSýr Čedar
- 20gramůAnglická slanina
- 120gramůCuketa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
399 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4.
- 2Nádobu na suflé vymažeme olejem.
- 3V misce smícháme tvarohový sýr cottage, nastrouhaný čedar a cuketu, jemně nasekaný česnek a vařenou a na kousky nakrájenou BBB slaninu. Podle chuti osolíme a opepříme. V další misce šleháme 3-5 minut vaječné bílky, dokud nevzikne hustá pěna. Bílky opatrně vmícháme do sýrové směsi.
- 4Směs nalijeme do nádoby na suflé a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 30-40 minut, dokud se vše nepropeče (když doprostřed zasuneme nůž, měli bychom ho vytáhnout čistý).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.