Slaný dort s garnáty
60 min.
Ingredience
- 10gramůPepř černý mletý
- 250gramůRajčata
- 2kusyPórek
- 100gramůSýr Feta
- 40gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 30gramůSýr Ementál (Primátor)
- 300gramůSměs na bezlepkový chléb bílý
- 800gramůGarnát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata, pokrájíme na kostičky. Odkrojíme z pórků kořínky a vrchní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější tvrdé listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko, omyjeme a podélně překrojíme na poloviny. Rozdrobíme sýr feta.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut za občasného zamíchání kolečka pórků. Osolíme a opepříme. Chlebové těsto připravíme podle návodu. Válečkem rozválíme a vyložíme do dortové formy.
- 3Smícháme sýr feta s nastrouhaným ementálem, směsí posypeme dno, rozložíme kolečka pórků a kostičky rajčat. Formu dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 4Vytáhneme formu z trouby, vložíme garnáty, zalijeme olejem a vrátíme do trouby, dokud garnáti nezčervenají. Slaný dort položíme na servírovací mísu, posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.