Slaný koláč s chřestem a pórkem
30 min.
Ingredience
- 90mililitrůOlej olivový
- 2kusyPórek
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůListové těsto
- 500gramůChřest bílý
- 3špetkyTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
59 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pórky omyjeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Chřest očistíme, česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Plech vyložíme papírem.
- 2Na pánvi rozpálíme 30 ml oleje, přidáme česnek a cibuli a smažíme 3 minuty, poté odstavíme. Těsto vyválíme na dva stejné pláty ve tvaru obdélníku a cca 2 cm od okraje nařízneme tak, aby nám vznikl rámeček. Doprostřed dáme směs pórku a česneku, navrch narovnáme chřest, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a dáme péct při 220 °C na 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.