Slaný štrúdl
55 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 350gramůSýr Eidam cihla 40%
- 300gramůŠunka drůbeží
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceStrouhanka
- 8lžicKečup
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceKmín celý
- 1000gramůListové těsto
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
57 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
631 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve omyjeme a na proužky nakrájíme papriky. Poté nastrouháme sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na plátky.
- 2Těsta rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníků. Na povrchu zlehka posypeme strouhankou.
- 3Těsto na delší straně, vždy asi 1 cm od stran, pomažeme kečupem. Dále na kečup položíme plátky šunky, navrstvíme nakrájené papriky, mírně osolíme a opepříme, posypeme sýrem. Nakonec jen zlehka zakápneme kečupem.
- 4Těsto smotáme do štrúdlu, pomažeme rozmíchaným žloutkem a posypeme kmínem. Povrch těsta před pečením jen zlehka propíchneme vidličkou.
- 5Pečeme při 180 °C, zhruba 20 minut.
- 6Po upečení nakrájíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Slaný štrúdl
Do tohoto štrůdlu se dá opravdu dát vše, co zbývá v chladničce