Slávková polévka
45 min.
Ingredience
- 1000gramůMušle slávky
- 1kusBobkový list
- 6gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slávky očistíme, omyjeme, necháme 5 minut vařit s pokrájenou mrkví, bobkovým listem, pokrájenou petrželí a 200 ml vody.
- 2Osolíme a opepříme.
- 3Vývar protlačíme přes husté síto.
- 4Cibuli pokrájíme a orestujeme na 30 g rozpáleného másla. Necháme zesklovatět, poté podlijeme vývarem ze slávek.
- 5Přilijeme vodu (množství výsledné polévky má odpovídat 4 porcím). Přidáme zbytek másla a opepříme.
- 6Necháme 20 minut vařit.
- 7Slávky vyjmeme z lastur a vaříme ještě 10 minut.
- 8Do odstavené polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se zakysanou smetanou. Necháme chvíli prohřát a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.