Slávková polévka

45 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky očistíme, omyjeme, necháme 5 minut vařit s pokrájenou mrkví, bobkovým listem, pokrájenou petrželí a 200 ml vody.
  • 2
    Osolíme a opepříme.
  • 3
    Vývar protlačíme přes husté síto.
  • 4
    Cibuli pokrájíme a orestujeme na 30 g rozpáleného másla. Necháme zesklovatět, poté podlijeme vývarem ze slávek.
  • 5
    Přilijeme vodu (množství výsledné polévky má odpovídat 4 porcím). Přidáme zbytek másla a opepříme.
  • 6
    Necháme 20 minut vařit.
  • 7
    Slávky vyjmeme z lastur a vaříme ještě 10 minut.
  • 8
    Do odstavené polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se zakysanou smetanou. Necháme chvíli prohřát a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.