Slávky na sladko
35 min.
Ingredience
- 1000gramůMušle slávky
- 240gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůCukr krupice
- 30mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
116 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Slávky pečlivě vydrhneme, propláchneme vodou, odstraníme všechny poškozené kusy. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel nasekáme najemno.
- 2Olej rozpálíme, přidáme šalotku a cukr. Necháme zkaramelizovat, poté přilijeme víno, přidáme mušle. Přiklopené dusíme 8 minut. Nakonec vmícháme petržel, osolíme dle potřeby. Případné šedé nebo neotevřené mušle odstraníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.