Slávky na sladko

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
116 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky pečlivě vydrhneme, propláchneme vodou, odstraníme všechny poškozené kusy. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel nasekáme najemno.
  • 2
    Olej rozpálíme, přidáme šalotku a cukr. Necháme zkaramelizovat, poté přilijeme víno, přidáme mušle. Přiklopené dusíme 8 minut. Nakonec vmícháme petržel, osolíme dle potřeby. Případné šedé nebo neotevřené mušle odstraníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.