Slávky na víně s česnekovým máslem
50 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 100mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- Česnekové máslo
- 30mililitrůKoňak Armaňak
- 500gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
73 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
94 mg
Cukr
193 mg
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přilijeme víno a přidáme prolisovaný česnek. Zakryjeme a zprudka vaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme poloviny bez masa.
- 2Změklé máslo rozmícháme s nadrobno nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, koňakem a ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs rozdělíme na lastury a grilujeme, dokud nezačnou mušle "prskat". Rozdělíme na misky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.