Slávky na víně s česnekovým máslem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
73 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
94 mg
Cukr
193 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přilijeme víno a přidáme prolisovaný česnek. Zakryjeme a zprudka vaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme poloviny bez masa.
  • 2
    Změklé máslo rozmícháme s nadrobno nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, koňakem a ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs rozdělíme na lastury a grilujeme, dokud nezačnou mušle "prskat". Rozdělíme na misky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.