Slávky s česnekem a estragonem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Slávky pečlivě omyjeme, poškozené mušle vyhodíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Estragon omyjeme a nasekáme.
  • 2
    Olej rozpálíme, přidáme česnek a cibulky a smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, víno a půlku estragonu. Uvedeme k varu a povaříme 10 minut. Přisypeme slávky a povaříme 3 minuty. Neotevřené mušle odstraníme. Šťávu osolíme a opepříme. Uvařené slávky servírujeme přelité šťávou z vaření, posypané zbylým estragonem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.