Slávky s houbami enoki
35 min.
Ingredience
- 400gramůMušle slávky
- 1kusCibule
- 2kusyŠalotka
- 1kusČesnek
- 250gramůHouby enoki
- 1kusZázvor celý
- 10mililitrůChilli paprička zelená
- 15mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOmáčka ke knedlíkům-rajská
- 5mililitrůCukr krystal
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 10mililitrůSolamyl
- 0,5litrVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně očistíme tvrdým kartáčem a řádně opláchneme silným proudem vody, potom je osušíme.
- 2Cibuli společně se šaletkou a česnekem oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby řádně očistíme. Zázvor oloupeme, chilli papričky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme na 2 půlky a odstraníme jadérka. Zázvor společně s papričkami ve hmoždíři rozmělníme na pastu.
- 3V hrnci rozpálíme olej a zhruba 3 minuty podusíme zeleninu, dokud nezměkne. Zalijeme rajskou omáčkou, rybím vývarem, dochutíme cukrem. Celou směs přivedeme do varu, podle chuti přidáme sůl a pepř.
- 4Do hrnce vložíme slávky, ztlumíme oheň, vyčkáme 4 minuty, dokud nebudou škeble rozevřené. Slávky vyskládáme na velkou mísu. Do omáčky přidáme trochu škrobové moučky, aby zhoustla, dochutíme, omáčkou zalijeme slávky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.