Slávky s houbami enoki

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky důkladně očistíme tvrdým kartáčem a řádně opláchneme silným proudem vody, potom je osušíme.
  • 2
    Cibuli společně se šaletkou a česnekem oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby řádně očistíme. Zázvor oloupeme, chilli papričky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme na 2 půlky a odstraníme jadérka. Zázvor společně s papričkami ve hmoždíři rozmělníme na pastu.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej a zhruba 3 minuty podusíme zeleninu, dokud nezměkne. Zalijeme rajskou omáčkou, rybím vývarem, dochutíme cukrem. Celou směs přivedeme do varu, podle chuti přidáme sůl a pepř.
  • 4
    Do hrnce vložíme slávky, ztlumíme oheň, vyčkáme 4 minuty, dokud nebudou škeble rozevřené. Slávky vyskládáme na velkou mísu. Do omáčky přidáme trochu škrobové moučky, aby zhoustla, dochutíme, omáčkou zalijeme slávky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.