Slávky s řapíkatým celerem
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 60gramůCibule
- 100gramůPórek
- 300gramůCeler řapíkatý
- 20mililitrůOlej olivový
- 1000mililitrůVývar rybí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórek a celer nakrájíme na proužky, mrkev a cibuli na kolečka, oloupaný stroužek česneku rozčtvrtíme.
- 2Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a pórek, osmahneme, poté přidáme ještě celer, mrkev a česnek a vše orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kuchyňsky připravené slávky uvaříme ve vývaru, až se otevřou, hrncem během varu občas lehce potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.