Slávky se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2000gramůMušle slávky
- 180gramůPórek
- 180gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 140gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slávky omyjeme pod studenou vodou kartáčem. Zeleninu očistíme, pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na čtvrtky.
- 2Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme 5 minut.
- 3Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou tak dlouho, až se otevřou. Občas hrncem potřeseme.
- 4Slávky podáváme v nádobě, ve které jsme je vařili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.