Slávky ve šťávě
50 min.
Ingredience
- 2decilitryVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kilogramMušle slávky
- 5kusůČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
281 mg
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme.
- 2V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou.
- 3Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme.
- 4Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.