Slavnostní bažant
90 min.
Ingredience
- 250gramůJátra kuřecí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
- 2decilitryVíno bílé
- 20mililitrůKoňak Armaňak
- 1kusPomeranče
- 500gramůKaštany jedlé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 5gramůKari koření
- 20gramůCukr krupice
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2kusyBažant obecný
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1932 kcal
Bílkoviny
188 g
Tuky
101 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra nakrájíme na nudličky, pokapeme koňakem, okořeníme kari kořením a necháme odležet. Mezitím očistíme bažanty, nasolíme zvenku i zevnitř a prošpikujeme odleženými játry. Potom zabalíme bažanty do plátků slaniny a ovážeme provázkem. Vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za častého podlévání asi 45 minut.
- 2Mezitím ve vodě uvaříme 30 minut oloupané kaštany, scezené a okapané dáme do mixéru, přidáme smetanu, máslo a cukr a rozmixujeme do hladké kaše.
- 3Upečené bažanty vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, uchováme teplé. Na oleji osmahneme nakrájené žampiony, přidáme je k výpeku z bažantů, přilijeme víno, osolíme, opepříme a povaříme. Porce bažanta podáváme přelité šťávou, ozdobené kolečkem pomeranče a kopečkem kaštanového pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.