Slavnostní indické kari
85 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 3kusyCeler řapíkatý
- 1kusJablka
- 1lžíceKari koření
- 1lžičkaZázvor mletý
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 225gramůKvěták
- 225gramůBrambory
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 6decilitrůVývar zeleninový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 175gramůRýže Basmati
- 1lžíceGaram masala
- 1,5decilitryJogurt bílý
- 1lžíceMáta
- 25gramůHrozinky
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu.
- 2Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut.
- 3Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice.
- 4Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat.
- 5Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu.
- 6Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.