Slavnostní indické kari

85 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu.
  • 2
    Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut.
  • 3
    Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice.
  • 4
    Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat.
  • 5
    Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu.
  • 6
    Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.