Slavnostní kotlety
35 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVodka
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 5stroužkůČesnek
- 1kilogramVepřové kotlety
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
655 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, osušíme, u kosti nařízneme, trochu osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, cibuli s česnekem lehce osmažíme a vyndáme. Do pánve vložíme kotlety a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Kotlety vyjmeme, opepříme a na zbylém másle v pánvi usmažíme 5 volských ok z vajec.
- 3Na talíře rozdělíme kotlety, na každou položíme jedno volské oko, porci kolem dokola obložíme smaženou cibulí a česnekem. Vše polijeme trochou vodky a koňaku. Při podávání zapálíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.