Slavnostní maďarský salát
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 50gramůPetržel kudrnka
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 120gramůOkurky nakládané
- 200gramůRajčata
- 120gramůPaprika zelená
- 2kusySalát hlávkový
- 250mililitrůOmáčka tatarská
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme, vložíme do mísy. Přidáme nakrájené kyselé okurky, rajčata, papriky, slité vychladlé brambory, sterilované fazolky. Nakonec natrháme na menší kusy hlávkový salát, pár listů ponecháme na ozdobení. Suroviny v míse promícháme, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku. Salát přendáme do servírovací mísy, ozdobíme kolečky citronu, listy hlávkového salátu a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.