Slavnostní roláda z vepřové kýty

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na nádivku nachystáme opláchnuté sušené meruňky a makadamové oříšky, obojí nadrobno nasekáme, kolečka jarní cibulky, nastrouhanou pomerančovou kůru, směs zahradních bylinek, nadrobno nakrájenou čerstvou šalvěj, strouhanku a rozpuštěné máslo. Suroviny v misce dobře promícháme.
  • 2
    Vepřovou kýtu s kostí podélně rozřízneme, vykostíme a vzniklý plát vepřového masa položíme tukem dolů. Na plát masa rozetřeme připravenou nádivku, zamotáme a převážeme kuchyňskou nití, aby se během pečení roláda nerozjela.
  • 3
    Roládu dáme na rošt většího pekáče, potřeme olejem, do povrchu masa vetřeme sůl, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 20-30 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 60-90 minut. Během pečení několikrát zkoušíme propečenost rolády, vytéká-li po píchnutí do masa čirá šťáva, je maso propečené. Vytáhneme z trouby a roládu na 15 minut zabalíme do alobalu a naporcujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.