Slavnostní zvěřina
85 min.
Ingredience
- 2,5decilitryVíno červené
- 600gramůDančí maso
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceKompot brusinkový
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůZakysaná smetana
- 2lžičkyOmáčka sójová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
83 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky z dančí kýty naklepeme.
- 2Naložíme do 2dl suchého červeného vína se 2 lžičkami sójové omáčky, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem. Necháme den až dva odležet.
- 3Poté maso zprudka osmahneme, podlijeme směsí a dusíme pod pokličkou.
- 4Směs - do zbytku marinády přidáme 1/2 dl vína, zakysanou smetanu, brusinkový kompot, sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.