Slavonská bramborová polévka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 500gramůBrambory
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme studenou osolenou vodou. Přidáme celou cibuli a vaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a přidáme k bramborám. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky. Chvíli povaříme, okořeníme mletou paprikou a nakonec do polévky vmícháme smetanu a ocet.
- 2Před podáváním vyjmeme cibuli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.