Slavonská bramborová polévka

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme studenou osolenou vodou. Přidáme celou cibuli a vaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a přidáme k bramborám. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky. Chvíli povaříme, okořeníme mletou paprikou a nakonec do polévky vmícháme smetanu a ocet.
  • 2
    Před podáváním vyjmeme cibuli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.