Sleď po balkánsku

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
65 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté papriky (zbavené jádřinců) spolu s očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a odložíme do misky. Do větší misky si nastrouháme parmezán (nebo podobný druh sýru), k parmezánu přidáme omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, mletou pálivou papriku, mouku a vše dobře promícháme. Očištěné sledě omyjeme, necháme trochu oschnout, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v parmezánu.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme olej a obalené sledě zprudka osmažíme z každé strany přibližně 5 minut. Osmažené ryby dáme na papírový ubrousek odkapat. Omytá rajčata překrojíme napůl, řeznou stranou je namáčíme do parmezánu a ihned je restujeme obalenou stranou na oleji po sledích.
  • 3
    Orestovaná rajčata vyjmeme, dáme na mísu a na ten samý olej vložíme cibuli s paprikou, kterou osmažíme dorůžova. Papriky s cibulí přidáme k rajčatům. Sledě po balkánsku servírujeme s orestovanou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.