Sleď po česku
35 min.
Ingredience
- 100gramůCitrony
- 100mililitrůOlej stolní
- 30gramůSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 100gramůRajčata
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůČesnek
- 1500gramůSleď čerstvý
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
786 mg
Cukr
685 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova.
- 2Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájená rajčata, očištěné žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme doměkka.
- 3Nakonec do pokrmu přidáme citronovou šťávu a jemně nakrájenou pažitku.
- 4Ryby podáváme přelité šťávou s vložkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.