Sleď s rýží
60 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 200gramůRýže Arborio
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 60gramůMrkev kořen
- 800gramůSleď čerstvý
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
87 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zesklovatíme na másle drobně nakrájenou cibulí a prolisovaný česnek, přidáme rýži, přilijeme vývar a vaříme doměkka.
- 2Koriandr vložíme na 5 minut do vařící osolené vody, ihned zchladíme v ledové vodě necháme okapat a rozmixujeme s teplou smetanou. Směs smícháme s rýží.
- 3Filety opečeme na trošce olivového oleje z každé strany 2 minuty. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Podáváme na předehřátých talířích doplněné ochucenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.