Sleď smažený
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramSleď čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
512 mg
Postup přípravy
- 1Sledě očistíme, vykostíme a odstraníme hlavu a ocas. Ryby omyjeme, potřeme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 1 hodinu.
- 2Osušené sledě obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Porce smažíme na másle po obou stranách dozlatova.
- 3Usmažené ryby pokapeme horkým máslem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.