Sledě s rajčatovým protlakem
50 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 80gramůCibule
- 10gramůCukr moučkový
- 25mililitrůOcet vinný
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůRýže dušená
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 70mililitrůProtlak rajčatový
- 15gramůPetržel kudrnka
- 600gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sledě vykucháme, odřízneme hlavy, ploutve a dobře omyjeme. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na plátky, petrželku posekáme. Rajčatový protlak rozmícháme s octem, olejem, osolíme, opepříme a osladíme podle chuti.
- 2Rybí kousky vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, posypeme cibulí a zalijeme ochuceným protlakem. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. Upečený pokrm posypeme posekanou petrželkou.
- 3Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.